Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul van der Nat: ‘VBHC komt in spannende fase’

"Een belangrijk element van het succes van VBHC is de vrijheid die we hebben omdat we nog in een ontwikkelfase zitten. In de volgende fase wordt het pas echt spannend", aldus Paul van der Nat in zijn blog op Skipr.nl

Van der Nat, manager van de vbhc-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis: “Indicatorensets en modelcontracten worden ontwikkeld door enthousiaste koplopers met nog veel ruimte voor discussie en interpretatie. We zien inmiddels de indrukwekkende successen en leren van elkaar, bijvoorbeeld door benchmarking tussen de Santeon ziekenhuizen.”

Oude denken

Van der Nat vraagt zich af wat er gebeurt als de doelstellingen uit het Hoofdlijnenakkoord zijn gehaald.  “Gaan we dan het ‘oude denken’ van verplichte registraties en opgelegde normen weer uit de kast halen? Gaan we contracten afspreken op uitkomsten waarin de data belangrijker worden dan de toelichting? Ik zie een groot risico dat na de huidige vrije fase de teugels weer strak worden getrokken. Laten we zorgen dat dat niet gebeurt.”

Naar de blog op Skipr.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.