Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Persoonlijk advies door kunstmatige intelligentie

De vakgroep Gezondheidspsychologie van de Open Universiteit gaat het project ‘SMART’ uitvoeren voor mensen met artrose. Het doel is om mensen met artrose door middel van AI te ondersteunen op het gebied van zelfmanagement, fysiek functioneren en participatie.

Het project is in samenwerking met Hogeschool Utrecht, Fontys Paramedische Hogeschool, Reuma Nederland en Salut.

Het doel

Het is algemeen bekend dat de zorg te maken heeft met personeelstekorten. Onderzoekers zoeken naar mogelijkheden om dit probleem op te lossen of in ieder geval te verminderen. Het SMART-project richt zich op mensen met artrose van de heup en knie. Een van de meest voorkomende en snelst groeiende chronische aandoeningen.

Een operatie is niet altijd noodzakelijk bij artrose. Toch weten mensen niet goed welke opties er verder binnen de gezondheidszorg bestaan. Een doel van het project is onder andere een AI-model ontwikkelen die klachten, ook toekomstige, in kaart kan brengen. Daarnaast kijkt het programma ook hoe de gebruikers het vinden om coaching te krijgen met behulp van slimme technologie.

Persoonlijk advies

De Open Universiteit gaat samen met de andere organisaties een AI-ondersteunde toepassing ontwikkelen die in een bestaande gezondheidsapp wordt gebouwd. Het doel van de nieuwe toepassing is dat mensen met artrose persoonlijk advies krijgen. Ook kunnen zij zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van professionele zorg. De tool houdt rekening met eerdere begeleiding en gedragsveranderingstechnieken die passen bij de patiënt.

Door Merel Flikweert

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.