Home Podcast Voorzorg

Podcast Voorzorg

De podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. In Voorzorg vragen redacteuren zorgbestuurders en beslissers in de zorg naar wat hen bezighoudt, naar bestuurlijke dilemma’s en meer. Op deze pagina staan afleveringen van Voorzorg die gericht zijn op waardegedreven zorg. Voor een volledig overzicht, ga naar de pagina van Voorzorg op Soundcloud: https://soundcloud.com/voorzorg.

15 februari 2022 Organisatie

De overheid wil Passende Zorg. Maar zowel de bekostiging van de medisch-specialistische zorg als het vereveningssysteem waarmee de zorgverzekeraars gecompenseerd worden voor de gezondheidstoestand van hun cliëntpopulatie, frustreren het streven ernaar. Daarover zijn oud-bestuurder Peter Bennemeer van ziekenhuis Bernhoven, directeur Zorg bij zorgverzekeraar CZ Joël Gijzen en gezondheidseconoom Xander Koolman het eens in de vijftigste aflevering van de podcast Voorzorg.

3 februari 2022 Organisatie

Speciaal gezant passende zorg Jan Kremer gaat medio 2022 een kader passende zorg opstellen. In de podcast Voorzorg vertelt hij waarom passende zorg gaat over gezondheidsverschillen, klimaatgassen en andere maatschappelijke opgaven. ‘Passende zorg moet zorgverleners energie en passie voor hun werk geven.’

25 november 2021 Organisatie

Passende zorg betekent dat zorgaanbieders stoppen met behandelingen waarvan ze niet weten of die wel werken. Bij passende zorg hoort een passende bekostiging die ziekenhuizen in staat stelt om minder te behandelen en te opereren, stelt Sjaak Wijma van het Zorginstituut in de podcast Voorzorg. ‘Passende zorg raakt het bestaansrecht van ziekenhuizen.’

29 januari 2021 Organisatie

Peter Bennemeer maakte in 2011 de stap van het bedrijfsleven naar ziekenhuis Bernhoven in Uden, waar hij onder de noemer van ‘zinnige zorg’ een ingrijpende transitie in gang zette. Daarmee liet hij zien hoe zorg daadwerkelijk effectiever kan worden georganiseerd.

1 oktober 2020 Patiëntperspectief

Het coronavirus sloeg bij Edwin de Voer, een sportieve vijftiger, hard toe. Hoe heeft hij het zorgproces ervaren? Wat kan er beter? 

Nooit een aflevering missen?

Abonneer u nu op Voorzorg via uw favoriete podcastplatform.