Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Qruxx Q&A: ‘Specialist moet niet op stoel van bedrijfsarts gaan zitten’

Wat is arbeidsgerichte zorg? Angelique de Rijk (hoogleraar arbeid & gezondheid Universiteit Maastricht) en Annelies Boonen (hoogleraar Reumatologie MUMC+) geven antwoord op die vraag en leggen uit waarom het belangrijk is.

“Het is niet aan medisch specialisten om op de plek van de bedrijfsarts te gaan zitten maar juist om de verbinding met de bedrijfsarts sterker te maken en patiënten daarin te begeleiden”, aldus De Rijk. “Zorgprofessionals zouden meer oog en oor moeten hebben voor de factor arbeid om dat schakeltje te kunnen zijn.”

Bekijk ook de Qruxx Q&A over arbeidsgerichte zorg waarin ervaringsdeskundige en loopbaancoach Abe Hainja vertelt wat zorgverleners en patiënten doen om de menselijke kant van de ziekte en participatie op de arbeidsmarkt bespreekbaar te maken.

Deze Q&A is mogelijk gemaakt door biofarmaceutisch bedrijf AbbVie. Omdat arbeidsgerichte zorg aansluit bij de ambitie van AbbVie: mensen helpen fit te zijn voor werk en privéleven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.