Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Revalidatie Impact publiceert behandeleffecten

Stichting Revalidatie Impact heeft een dashboard ontwikkeld waarop uitkomsten van revalidatiebehandelingen vergeleken kunnen worden. De eerste resultaten zijn eind november gepubliceerd.
AdobeStock

Op het Revalidatie Impact Scores dashboard zijn de uitkomsten van behandelingen te zien voor twee diagnosegroepen: klinische CVA-patiënten en patiënten met chronische pijn. De behandelresultaten van kinderrevalidatie is in ontwikkeling.

Kwaliteit

Het doel van het dashboard is om de kwaliteit van behandelingen te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk te houden. De behandeleffecten kunnen via het dashboard zowel onderling per locatie als met het landelijk gemiddelde worden vergeleken.

Het dashboard is ontwikkeld door DHD in opdracht van Stichting Revalidatie Impact.

Analyse

Stichting Revalidatie Impact is een samenwerkingsverband tussen Patiëntenfederatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en Revalidatie Nederland. Samen willen zij de revalidatiezorg in Nederland verbeteren door systematisch de uitkomsten van behandelingen te verzamelen, analyseren, vergelijken en verspreiden.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.