De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. Dit is volgens het ziekenhuis een volgende stap in het aanbod van vasculaire zorg als integrated practice unit.
Multidisciplinair
Uniek is dat, naast de spataderen, veneuze aandoeningen zoals het posttrombotisch syndroom, het open been (veneuze ulcus) en het ‘pelvic congestion syndrome’ hier multidisciplinair worden behandeld.
Michel Reijnen, vaatchirurg bij Rijnstate en hoogleraar aan de Universiteit van Twente: “‘Bij Rijnstate doen artsen wetenschappelijk onderzoek met als doel de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. Daardoor krijgt de patiënt in deze kliniek de meest vernieuwende behandelingen op het gebied van veneuze zorg.”
Korte wachttijden
De wachttijden zijn kort. Binnen twee weken is de eerste afspraak in de kliniek na verwijzing door de huisarts. De afspraken en behandelingen vinden in principe plaats in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg. Dit geldt niet voor de behandeling van het posttrombotisch syndroom. Wanneer hier een operatie voor nodig is zal deze plaatsvinden in Rijnstate Arnhem vanwege de benodigde faciliteiten.
Combinatie behandeltechnieken
Alle betrokken specialisten, waaronder de vaatchirurg, de dermatoloog, de internist en de interventieradioloog werken hier nauw samen. Welke specialisten betrokken zijn bij de behandeling hangt af van het type aandoening. Door deze samenwerking is het mogelijk dat, wanneer dat beter is, er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van behandeltechnieken.