Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate opent kliniek voor veneuze zorg

Rijnstate opent een multidisciplinaire Kliniek voor veneuze zorg. In de kliniek kunnen patiënten terecht voor alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben.

De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. Dit is volgens het ziekenhuis een volgende stap in het aanbod van vasculaire zorg als integrated practice unit.

Multidisciplinair

Uniek is dat, naast de spataderen, veneuze aandoeningen zoals het posttrombotisch syndroom, het open been (veneuze ulcus) en het ‘pelvic congestion syndrome’ hier multidisciplinair worden behandeld.

Michel Reijnen, vaatchirurg bij Rijnstate en hoogleraar aan de Universiteit van Twente: “‘Bij Rijnstate doen artsen wetenschappelijk onderzoek met als doel de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. Daardoor krijgt de patiënt in deze kliniek de meest vernieuwende behandelingen op het gebied van veneuze zorg.”

Korte wachttijden

De wachttijden zijn kort. Binnen twee weken is de eerste afspraak in de kliniek na verwijzing door de huisarts. De afspraken en behandelingen vinden in principe plaats in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg. Dit geldt niet voor de behandeling van het posttrombotisch syndroom. Wanneer hier een operatie voor nodig is zal deze plaatsvinden in Rijnstate Arnhem vanwege de benodigde faciliteiten.

Combinatie behandeltechnieken

Alle betrokken specialisten, waaronder de vaatchirurg, de dermatoloog, de internist en de interventieradioloog werken hier nauw samen. Welke specialisten betrokken zijn bij de behandeling hangt af van het type aandoening. Door deze samenwerking is het mogelijk dat, wanneer dat beter is, er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van behandeltechnieken.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.