Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert Verheij hoogleraar ‘Transparantie in de zorg vanuit patiëntenperspectief’

Dr. Robert Verheij is per 1 november 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Transparantie in de zorg vanuit patiëntenperspectief’ bij het departement Tranzo van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Verheij gaat de rol van zorgdata in het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van zorg onderzoeken. De leerstoel is gevestigd door Zorginstituut Nederland.

De benoeming versterkt de samenwerking tussen het Zorginstituut, het Nivel en Tilburg University.

Eerstelijns zorgverleners

Verheij combineert de leerstoel met zijn werk als programmaleider Zorgdata & het Lerend Zorgsysteem bij het Nivel. Daar ontwikkelde hij, met een interdisciplinair team van data-onderzoekers en juristen, een onderzoeksinfrastructuur op basis van elektronische patiëntendossiers. Die zijn afkomstig van eerstelijns zorgverleners die zijn aangesloten bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Daarnaast is Verheij één dag per week werkzaam bij Zorginstituut Nederland.

Leren van data

Een onderzoeksvraag is onder andere hoe professionals, burgers, organisaties en overheden leren van data. Hoe kunnen ‘big data’ worden ingezet om burgers en professionals in de spreekkamer te helpen? Hoe bevorderen we de kwaliteit en beschikbaarheid van gegevens? Kortom: hoe maken we van Nederland een lerend gezondheidszorgsysteem?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.