Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Santeon en VWS gaan zorg transparant maken

De Santeon-ziekenhuizen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaan onderzoeken hoe ze de resultaten van zorg transparant kunnen maken voor patiënten.

Doel van dit project is om te onderzoeken hoe zorguitkomsten, zowel klinische als door de patiënt ervaren uitkomsten, het beste kunnen worden ingezet om patiënten beter te informeren en te betrekken bij de keuzes in hun behandeling.

Tevreden patiënten

Het gaat erom patiënten beter te informeren over de te verwachten kwaliteit van zorgverlening, hen in staat stellen om mee te denken en beslissen over de eigen behandeling. Het project moet bovendien inzicht geven in de mate waarin het inzetten van shared decision making leidt tot meer tevreden patiënten en in de mate waarin het beter informeren van patiënten en het inzetten van shared decision making invloed hebben op de uitkomsten van de behandelingen.

Uitkomstinformatie

Met dit project draagt Santeon onder andere bij aan het VWS-programma dat is gericht op uitkomstinformatie en samen beslissen. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport zal zijn bredere programmaplan dit voorjaar aan de Tweede Kamer sturen. Het project wordt mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.