Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Santeon ontwikkelt patiëntgerichte infographic CVA

De Santeon ziekenhuizen hebben een infographic ontwikkeld voor mensen die een beroerte hebben doorgemaakt en direct vanuit het ziekenhuis naar huis zijn gegaan. De ziekenhuizen deden dit samen met patiëntvereniging Hersenletsel.nl.

De infographic geeft patiënten informatie over wat zij kunnen verwachten van de gevolgen en het herstel in het eerste jaar na een herseninfarct. De infographic wordt meegegeven bij ontslag en ingezet bij de nazorgpoli. “Het is een concreet handvat om onzichtbare gevolgen in de spreekkamer bespreekbaar te maken”, zegt Renske van den Berg-Vos, professor en neuroloog bij OLVG.

Samen beslissen bij CVA is onderdeel van het Experiment Uitkomstindicatoren. Hierbij wordt uitkomstinformatie toegankelijk gemaakt in de spreekkamer of in de kliniek. “Patiënten krijgen op maat informatie over zorguitkomsten, zodat zij of hun naasten – samen met de zorgverlener – beter kunnen beslissen over welke zorg het beste bij hen past”, aldus Santeon.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.