Home 2023

Laatste artikelen

Meten van uitkomsten en kosten

‘Continu meten van patiëntuitkomsten levert op alle niveaus veel op’

Ruud Selles, bewegingswetenschapper en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en Plastische Chirurgie aan het Erasmus MC, leidt een onderzoeksgroep in hand- en polschirurgie en -revalidatie. "We hebben software ontwikkeld waarmee we patiënten geïntegreerd in het zorgproces vragenlijsten sturen voor en na de behandeling." De patiënten zijn er positief over. 
Meten van uitkomsten en kosten

KNO-arts Floris van Zijl: ‘Data kunnen helpen de zorgverzekeraar te overtuigen’

Floris van Zijl is KNO-arts in het Erasmus MC en doet sinds bijna tien jaar onderzoek naar het uitkomstgericht meten van neuscorrecties. “Dat levert veel voordelen op.”
Meten van uitkomsten en kosten

Lotte Haverman: ‘Vragenlijsten worden lang niet altijd goed ingezet’

Lotte Haverman, GZ-psycholoog, sectiehoofd onderzoek pediatrische psychologie en PROMs in het Emma Kinderziekenhuis is een groot pleitbezorger van het gebruik van PROMs in de dagelijkse praktijk. Mits de vragenlijsten goed worden ingezet. “Daar zit vaak het grootste probleem.”
Patiëntperspectief

‘PROMs en PREMs? Weinig onderzoek gezien dat ze echt wat veranderen’

Gerrit Jan Liefers heeft ruim dertig jaar ervaring met samen beslissen. De oncologisch chirurg in het LUMC vindt PROMs en PREMs niet zo’n groot succes. "Hoe iemand woont en waar naartoe hij op vakantie gaat, is beeldender dan vragenlijsten."