Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: de zorgprofessional van de toekomst

In dit themanummer doen we een poging om de moeilijk voorspelbare toekomst tóch te voorspellen. De redactie van KIZ vroeg zich af wat de rol van de professional is in de zorg van de toekomst.

De KIZ-redactie
Blik in de glazen zorgbol

Is de toekomst prachtig of zijn er bedreigingen? En wat dit betekent dit alles voor het gebied van de kwaliteit van zorg en de kwaliteitskundigen die daarin werkzaam zijn?
Lees verder >>>

De bestuurder
Bart Berden: ‘Krapte kan kracht zijn’

Bart Berden, bestuurder van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, ziet de komende jaren veel veranderingen in de organisatie van de zorg. Daaraan kan krapte een bijdrage leveren. De patiënt en de professional zullen een hele andere rol krijgen, maar wel een mooie.
Lees verder >>>

De verpleegkundige
Schakel in de zorg tussen mens en technologie

Ook in Nederland groeit het aantal Chief Nursing Information Officers. Ze hebben een spilfunctie op strategisch, tactisch en operationeel niveau, om ICT in zorginstellingen beter te laten aansluiten op de verpleegkundige praktijk. Twee CNIO’s aan het woord.
Lees verder >>>

De specialist
Systeemdenken en slimme technologie maken ons meer mens

De zorgverlener van de toekomst is ambitieus en wil blijven verbeteren. Daarom zal hij zijn teamleden en de patiënt aanmoedigen om feedback te blijven geven. Hij kijkt kritisch hoe zijn manier van doen de uitkomst van een proces positief kan beïnvloeden en is bereid om zaken te veranderen die het proces negatief beïnvloeden.
Lees verder >>>

De projectmanager
Sturen en richting geven

Denken vanuit vijf ziekenhuizen en 500 huisartsen wordt in Noord-Nederland denken als één zorgverlener voor hartpatiënten. Om de zorg betaalbaar te houden, zullen er de komende tien jaar steeds meer samenwerkingsverbanden komen. Dit vraagt brutale projectmanagers die sturen en richting geven.
Lees verder >>>

De student

De arts van de toekomst is de student van vandaag

In plaats van een toekomstbeeld te schetsen, wil De Geneeskundestudent de aandacht verplaatsen naar de huidige opleiding. Dé manier om zorg van de toekomst te veranderen, is door nu geneeskundestudenten de juiste competenties en kennis mee te geven.
Lees verder >>>

De ziekenhuisarts

Eerste praktijkervaringen met nieuw medisch beroep

In dit artikel vragen we aandacht voor de eerste praktijkervaringen met een nieuw medisch beroep, de ziekenhuisarts. De grote meerderheid van de betrokkenen op de werkvloer ervaart vooral positieve kwaliteitseffecten.
Lees verder >>>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.