Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: Kwaliteit in ketenzorg

Hoe staat het op dit moment met de kwaliteit van de ketenzorg in Nederland? In deze special van Kwaliteit in Zorg mooie voorbeelden uit de hele zorg. Daarnaast aandacht voor veilige gegevensoverdracht en voor prangende vraagstukken in de verpleeghuiszorg.

‘Je kunt geen mandaat geven voor integrated care’

Een van de puzzels rond geïntegreerde zorg is hoe de theorie in de praktijk toe te passen. Dat blijft een uitdaging blijkt tijdens de International Conference on Integrated Care.
Lees verder >>>

 

Ketenzorg Antistolling: een voorbeeldcasus uit de Gelderse Vallei

Hoe borg je kwaliteit in de keten van antistollingszorg? Wat kan de rol van substitutie van deze zorg daarbij zijn? Hoe zorg je dat de internationale richtlijnen en lokale protocollen zowel intra- als transmuraal op elkaar worden afgestemd? Hoe breng je werkafspraken daarin onder en implementeer je Landelijke Standaard Keten Antistolling? De Gelderse Vallei als voorbeeld.
Lees verder >>>

 

De winst van registratie in de hoofdhalsoncologie

Om de kwaliteit van de geïntegreerde hoofdhalsoncologische zorg te meten en te verbeteren, werd in 2014 de Dutch Head & Neck Audit (DHNA) opgezet. Hierin wordt de kwaliteit van de geïntegreerde zorg geregistreerd aan de hand van 39 indicatoren. De ontwikkeling en de eerste resultaten.
Lees verder >>>

Werken maakt gelukkig

Mensen die werken, hebben duidelijk een betere gezondheid, zowel fysiek als psychisch. Werk draagt bovendien aantoonbaar bij aan geluk. Reinier van Arkel, WeenerXL en WSD bundelden hun krachten om GGZ-cliënten aan het werk te krijgen.
Lees verder >>>

TIPP brengt onveiligheid transities aan het licht

Transities van patiënten tussen de eerste en tweede lijn vereisen een adequate informatieoverdracht. Als deze overdracht niet goed wordt uitgevoerd, lopen patiënten het risico op een veiligheidsincident.  Het Transmuraal Incident Preventie Programma (TIPP) bracht deze onveiligheid in kaart.
Lees verder >>>

Ook in dit nummer:

Fragmentatie en fixatie staan zorgkwaliteit in de weg

Kwaliteitsindicatoren zijn van een doel een middel geworden. Het wordt tijd om terug te gaan naar de bedoeling: het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
Lees verder >>>

Prangende vraagstukken in de verpleeghuiszorg

De verpleeghuissector heeft behoefte aan een onderbouwing van handelingswijzen, zodat betere kwaliteit van leven en zorg kan worden gerealiseerd. Het kennisprogramma Waardigheid en trots richtte zich hierop. Voor het kennisprogramma is in kaart gebracht welke vraagstukken binnen de verpleeghuizen leven die verdere onderbouwing of verdiepend onderzoek behoeven.
Lees verder >>>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.