Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: Sturen op kwaliteit

Natuurlijk moet zorg waardegedreven en patiëntgericht zijn. Maar hoe zorgt u voor de implementatie hiervan in uw organisatie? Het jaarlijkse KIZ-congres heeft dit keer dus als thema 'Sturen op kwaliteit'.

Op 7 november organiseren Qruxx en KIZ in samenwerking met de NFU het Jaarcongres Sturen op Kwaliteit.  In dit vierde themanummer van KIZ geven verschillende sprekers hun visie op het onderwerp.

Kees Ahaus: valkuilen in waardegedreven zorg

Samen beslissen op aspecten die voor de patiënt relevant zijn, is een grote stap voorwaarts richting waardegedreven zorg. Een die gelukkig op steeds meer plaatsen gezet wordt. Toch signaleer ik als op basis van mijn framework voor waardegedreven zorg drie valkuilen.
Lees verder >>>

Jan Kremer: ‘Wat goede zorg is, staat niet in de sterren’

Jan Kremer is een kritische volger van VBHC. Uitkomsten en indicatoren zijn volgens hem prima als brandstof voor leren, maar het moeten geen starre doelen of afrekeninstrumenten worden.
Lees verder >>>

Wink de Boer en Anne-Miek Broods: ‘Zorgkwaliteit in netwerken verdient aandacht’

Het zorgsysteem stamt uit de tijd dat ieder ziekenhuis een eiland was. Regionale netwerkzorg vraagt om nieuwe discussie over kwaliteit en capaciteit.
Lees verder >>>

Hester Vermeulen: Sturen op patiëntparticipatie

Het perspectief van de patiënt komt steeds centraler te staan. Toch bestaat er geen uniforme stuurindicator waarmee een raad van bestuur een betrouwbare indruk kan krijgen van de mate waarin en manier waarop er sprake is van patiënt- en familieparticipatie binnen het eigen ziekenhuis of afdelingen daarvan.|
Lees verder >>>

Jos Brinkmann: ‘Waarde is geen leeg begrip’

In de ggz houden we ons vooral bezig met mensen die vanwege een psychiatrische ziekte of psychische aandoening kwetsbaar zijn. Door goede diagnostiek, behandeling en begeleiding proberen we waarde toe te voegen aan hun leven. Maar wat is die waarde dan? Is dat wat wij denken toe te voegen aan het leven van mensen ook van waarde voor hen?
 Lees verder >>>

Martine de Bruijne: ‘Specialistie en fragmentatie staan zorgkwaliteit in de weg’

Kwaliteitsindicatoren zijn van een middel een doel geworden. Het wordt tijd om terug te gaan naar de bedoeling: het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
Lees verder >>>

Joost Klaase: sturen op kwaliteit in de oncologische keten

Optimale zorg voor patiënten met een kwaadaardige aandoening van lever, alvleesklier en galwegen vraagt een multidisciplinaire benadering. Ziekenhuizen in Noordoost-Nederland werken sinds 2012 samen in oncologisch netwerk.
Lees verder >>> 

Jan Klein: ‘Technische experts kunnen de zorg veiliger maken’

Bij iedere ziekenhuisopname speelt de medische techniek een rol. Toch lijkt het erop dat de zorg de stap om medische techniek veiliger te maken grotendeels gemist heeft.
Lees verder >>>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.