Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: waardegedreven zorg

KiZ is het tijdschrift over kwaliteit en veiligheid in de zorg. Het verschijnt sinds begin 2018 op Qruxx. Nummer 1-2018 heeft als thema waardegedreven zorg. Een overzicht van de inhoud.

Essenties van waardegedreven zorg

Op dit moment is het enthousiasme voor value based healthcare ongekend groot bij zorgprofessionals, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en politici. Het doel is om gezondheidsuitkomsten tegen de laagst mogelijke kosten te realiseren en om een omslag te realiseren van betalen voor volume naar betalen voor waarde.
Lees verder >>>

GGZ werkt met waardegedreven zorg

De condities om waarde gedreven zorg toe te passen in de GGZ zijn gunstig. In de GGZ is er bij het vaststellen van de uitkomst van de zorg van oudsher al een focus op de visie van de patiënt.
Lees verder >>>

Op weg naar waardegedreven geboortezorg

Het verloskundig systeem in Nederland is aan het veranderen van een stelsel met schotten tussen eerste en tweede lijn naar een systeem waarbij de schotten verdwijnen: integrale geboortezorg geleverd door integrale geboortezorg organisaties.
Lees verder >>>

De perfecte mix van cappuccino en VBHC 

Toen Guus Schrijvers in 2012 met emeritaat ging, had hij weer tijd om zelf te studeren, en wel gedragseconomie. Eind 2014 kwam het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel uit. Wat er na 2014 gebeurde met dit model en hoe Value Based Health Care het beïnvloedde.
Lees verder >>>

Eén letter maakt een groot verschil

Sommige uitkomsten kan alleen de patiënt beoordelen. Het is dan ook een goede ontwikkeling dat het patiëntperspectief steeds vaker wordt gemeten in de zorg. PREMs en PROMs: een letter maakt groot verschil.
Lees verder >>>

Samen sturen op waarde in Martini Ziekenhuis

Value Based Healthcare is erg populair en in de strategische jaarplannen van veel zorgaanbieders is het begrip niet meer weg te denken. Er bestaat echter veel onduidelijkheid ‘hoe’ een dergelijke ideaal situatie op een effectieve manier kan worden bereikt. Het Martini Ziekenhuis is er volop mee bezig.
Lees verder >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.