Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: zorg in tijden van corona

Nu de coronacrisis in een rustiger vaarwater komt, is het tijd voor een eerste balans. Welke veranderingen zullen blijven en wat gaat er terug naar het oude? De redacteuren van Kwaliteit in Zorg kijken terug en vooruit.

De lockdown bekeken door de implementatiebril
De lockdown wordt implementatie-deskundige Barbara van der Linden één groot implementatie-experiment als ze besluit er door haar ‘implementatiebril’ naar te kijken. Ze vraagt zich af of we dingen zien gebeuren die kloppen met theorieën over succesvol implementeren.
Lees verder 

GGZ in coronatijd: doorbraak videobellen, cliënten willen echt contact
De reacties in de ggz op de coronacrisis zijn divers. Er zijn berichten dat ggz-cliënten zichzelf lijken te hervinden en door de crisis nieuwe uitdagingen zien. Maar uit onderzoeken blijkt dat veel ggz-cliënten face-to-face contacten missen.
Lees verder 

Samen beslissen moet kerntaak zorg worden
De zorg maakte dankzij covid-19 een uitzonderlijk voorjaar door. Er gebeurden veel mooie dingen, maar het werd heel duidelijk dat samen beslissen en goede communicatie veel centraler moeten staan in onze zorg dan nu het geval is. Om samen beslissen als innovatie te laten slagen is het nodig dat we het als kerntaak in plaats van sluitpost van het vakmanschap in de zorg gaan zien. En dat we er met z’n allen naar gaan handelen.
Lees verder 

Van uitstel zorg komt afstel en dat is soms maar goed ook
De zorg heeft de afgelopen maanden op haar grondvesten geschud. Overvolle IC’s, afdelingen vol met covid-patiënten en geworstel met beschermingsmiddelen, in het bijzonder in de ouderenzorg. Tegelijkertijd konden of durfden patiënten niet meer naar hun huisarts of ziekenhuis. Bezorgde stemmen over stuwmeren van uitgestelde zorg volgden. Is deze zorg wel terecht?
Lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.