Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Antonius Ziekenhuis organiseert online symposium over zorgketens

Zorgketens zijn een ambitieus experiment waarin zorgprofessionals de regie en verantwoordelijkheid hebben om de uitkomsten van zorg nog verder te verbeteren. Op 25 november 2020 organiseert het St. Antonius Ziekenhuis het online symposium Uitkomsten van onze zorg dat helemaal in het teken staat van dit experiment.

Het St. Antonius Ziekenhuis is in 2019 gestart met vier zorgketens: borstkanker, darmkanker, prostaatkanker en traumageriatrie. Met dit experiment organiseert het Antonius de zorg vanuit aandoeningen. Alle medewerkers en artsen die zorg leveren voor een bepaalde patiëntengroep zijn onderdeel van de zorgketen. Elke zorgketen wordt geleid door een dagelijks bestuur met een medisch leider, verpleegkundig leider en bedrijfskundig leider.

Belangrijke waarde

In het jaar waarin corona een belangrijke stempel drukt op onze zorg, hebben de zorgketens verder gewerkt aan zorgverbeteringen voor hun patiëntengroep. Want ook in deze tijd is samen zorgen voor kwaliteit van leven een belangrijke waarde voor het ziekenhuis. Onze zorgprofessionals ontwikkelen hiermee de bouwstenen van ons toekomstige ziekenhuis.

Resultaten

De vier zorgketens delen tijdens het symposium hun belangrijkste ontwikkelingen en resultaten die waarde toevoegen voor hun patiënten. Ze vertellen over verbeteringen die gerealiseerd zijn voor patiënten. Denk hierbij aan snellere diagnostiek, minder complicaties en kortere ligduur. Daarnaast vertellen zij uitgebreid over de hordes en successen in het ontwikkelen van de zorgketens. Hoe wordt multidisciplinair iedereen betrokken? Hoe wordt data gebruikt? Wat is de overlegstructuur en hoe zijn patiënten betrokken?

Tijdens de online bijeenkomst is er ruim gelegenheid om vragen te stellen aan het dagelijks bestuur van de verschillende zorgketens. Het symposium is van 16.00 tot ongeveer 18.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.