Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stadspoli Maastricht maakt zorg doeltreffender, sneller en beter

Minder onnodige ziekenhuisbezoeken, een hogere patiënttevredenheid, een wachttijd van twee tot drie weken in plaats van enkele maanden, en een besparing van ongeveer 100.000 euro op jaarbasis. Dat zijn tot nu toe de resultaten van de Stadspoli Maastricht.

De Stadspoli is een project waar orthopeden, neurologen en anesthesiologen van het Maastricht UMC+ patiënten met lagerugklachten zien. In  deze centraal gelegen instelling voor anderhalvelijnszorg kunnen patiënten met een verwijzing van de huisarts sneller worden geholpen.

Niet nodig

Orthopedisch chirurg Paul Willems van het Maastricht UMC+ op Zorgvisie: “We zagen in het ziekenhuis veel patiënten met lagerugklachten, maar dat was meestal niet nodig. Niet meer dan één op de tien patiënten onderging daadwerkelijk een ingreep die in het ziekenhuis moest worden uitgevoerd. De anderen werden meestal teruggestuurd naar de huisarts.”

Snel overleg

De multidisciplinaire aanpak van de Stadpoli verbetert de zorg aanzienlijk, aldus Willems. “Alle zorgverleners die bij de evaluatie en behandeling zijn betrokken, zijn hier vertegenwoordigd. Indien nodig overleggen we snel. Dat voorkomt tijdverlies en nodeloos heen en weer pendelen tussen de verschillende specialismen van het ziekenhuis.”

Lees het hele artikel op Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.