Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie Samen Beslissen in 2023 gericht op beperkte gezondheidsvaardigheden

De subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen beslissen’ richt zich in 2023 op beperkte gezondheidsvaardigheden. Van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2023 kan een aanvraag voor een projectsubsidie worden ingediend bij Zorginstituut Nederland.

De regeling van het Zorginstituut stimuleert projecten die Samen beslissen realiseren door gebruik van bestaande uitkomstinformatie. Deze regeling van het Zorginstituut loopt tot 2025. De subsidieregeling richt zich elk jaar op een specifiek thema. In 2023 is dit Samen beslissen bij beperkte gezondheidsvaardigheden.

Criteria

Voor het ontvangen van de subsidie geldt een aantal criteria. Zo moet het project gericht zijn op het in de praktijk leren gebruiken van uitkomstinformatie door patiënt en zorgverlener bij Samen beslissen. Daarbij moeten de wensen, doelen en individuele gezondheidsvaardigheden van de patiënt het uitgangspunt vormen.

Bijeenkomsten

Op maandag 16 januari en dinsdag 17 januari 2023 organiseert het Zorginstituut twee informatiebijeenkomsten. “Hierin informeren we geïnteresseerden over het doel van de subsidieregeling en de inhoud van het thema in 2023. Ook geven we toelichting op de projectcriteria en aanvraagprocedure. U kunt zich uiterlijk tot 13 januari aanmelden via de groene knop op de activiteitenpagina”, laat het Zorginstituut weten.

Beoordeling

Het Zorginstituut voert de subsidieregeling uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Alle criteria zijn te vinden in de subsidieregeling. Het Zorginstituut beoordeelt voor 1 juli 2023 alle volledige en op tijd ingediende subsidieaanvragen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.