Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieregeling uitkomstinformatie voor samen beslissen opengesteld

Zorgverleners en patiënten die samenwerken om uitkomstinformatie te gebruiken in het proces van samen beslissen, kunnen tot 31 maart 2019 een aanvraag indienen voor een projectsubsidie. De regeling staat dit jaar open voor projecten die zich richten op samen beslissen in ketens in de curatieve zorg.

De regeling Transparantie over de Kwaliteit van Zorg loopt in totaal vijf jaar met elk jaar een ander thema. In 2019 is dit ‘Het gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen beslissen in ketens in de curatieve zorg’. Er is in totaal € 5,75 miljoen beschikbaar voor projecten die voldoen aan de algemene en thema specifieke criteria.

Uitvoering project

Alle organisaties die werkzaam zijn in de zorg kunnen een aanvraag indienen. Vereist is wel dat vertegenwoordiger(s) van de bij het project betrokken zorgverlener én van de zorgvrager en/of hun naasten direct betrokken zijn bij de uitvoering van het project en bij de implementatie van de resultaten.

Om een subsidieaanvraag te doen, moet een aanvraagformulier worden ingestuurd. Het aanvraagformulier staat op de pagina ‘Thema 2019’ op de website van het Zorginstituut. Inmiddels hebben de afgelopen jaren al meer dan veertig projecten een subsidie ontvangen. Een overzicht hiervan is te vinden op de site van het Zorginstituut.

Voorloperprojecten

In 2018 was het thema gebruik van uitkomstinformatie voor samen beslissen. Er zijn toen zestien voorloperprojecten benoemd die subsidie ontvangen. Een overzicht hiervan vindt u op Qruxx.com/voorlopers.

———————————————————————————————

Op Qruxx staan vijf e-leanings over samen beslissen.  De e-learnings zijn in de afgelopen jaren door NFK  ontwikkeld in samenwerking met veel andere betrokkenen uit de praktijk. Naast een inleidende module zijn er modules over samen beslissen bij beperkte gezondheidsvaardigheden en in de palliatieve zorg, de toepassing van uitkomstinformatie bij samen beslissen en ondersteunen bij samen beslissen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.