Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieregeling voor samen beslissen stopt met uitschrijven nieuwe rondes

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten om vanaf 2024 geen nieuwe subsidierondes uit te schrijven voor de subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen beslissen’.
Beeld: © Anna Semenchenko / Getty Images / iStock

De regeling zou eigenlijk doorlopen tot en met 2025, maar vanwege onvoldoende beschikbare middelen wordt de regeling nu vroegtijdig beëindigd.

Meebeslissen

Het doel van de subsidieregeling is dat mensen op basis van uitkomstinformatie zelf kunnen meebeslissen over welke zorg het beste bij hen past. De regeling is bedoeld voor zorgnetwerken die starten vanuit de eerste lijn, met het doel om kennis en ervaring over uitkomstgerichte zorg die is opgedaan in de tweede of derde lijn te delen en verder te verbreden in de eerste lijn. Maar nu stopt de regeling dus.

Financiële ruimte

Er blijft aandacht voor samen beslissen, ook kijkend naar de afspraken die staan vermeld in het IZA. Het gaat dan over samen beslissen op basis van uitkomstinformatie uit de praktijk en voor de best passende zorg. Zorg Instituut Nederland laat weten: “Door de subsidieregeling vervroegd te beëindigen komt er financiële ruimte om deze afspraken uit te voeren.”

De beëindiging heeft geen gevolgen voor de lopende projecten die subsidie krijgen uit de jaargangthema’s: Kwetsbare ouderen, Kinderen en Beperkte gezondheidsvaardigheden. Het Zorginstituut geeft aan dat deze projecten zoals afgesproken verder gaat en krijgen de gebruikelijke begeleiding en ondersteuning.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.