Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Te weinig registraties bruikbaar voor zorgverbetering

Het grootste deel van de registraties in ziekenhuizen is bedoeld voor verantwoordingen. Slechts 36 procent is bruikbaar voor daadwerkelijke verbetering van de zorg.

Dit blijkt uit een gezamenlijke studie van het Radboudumc, Rijnstate en UMCG. Die is gepubliceerd in het International Journal of Health Policy and Management.

In totaal wordt 57 procent van de kwaliteitsparameters primair geregistreerd voor verantwoordingsdoeleinden. 18 Procent voor interne sturing en 25 procent met kwaliteitsverbetering als belangrijkste doel. Zorgverleners ervaren slechts 36 procent van de registraties als relevant voor het verbeteren van de kwaliteit van de dagelijkse zorg.

Minder werkplezier

Het onderzoek toont volgens hoofdonderzoeker Marieke Zegers van het Radboudumc eens te meer aan dat sommige registraties zelfs zorgen voor minder werkplezier en motivatie.  “Het is hoog tijd dat zorgverleners en beleidsmakers met elkaar om tafel gaan zitten om hun informatiebehoeften op elkaar af te stemmen. De hoeveelheid en inefficiënties frustreren zorgverleners.”

Lees het hele artikel op Skipr.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.