Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi en Bartiméus combineren spreekuur voor specialistische oogzorg

Tergooi en Bartiméus hebben een pilot gedaan met een gecombineerd spreekuur voor specialistisch oogonderzoek voor patiënten met een verstandelijke beperking. De resultaten van de pilot zijn zeer positief. Beide partijen willen deze samenwerking voortzetten.

Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van de mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag ernstige problemen heeft met zien. Deze groep is echter in de reguliere praktijk van oogartsen moeilijk te onderzoeken. Het gecombineerde spreekuur maakt specialistisch oogonderzoek voor deze groep mensen wel mogelijk.

Rustige sfeer

In een veilige en rustige sfeer doen Bartiméus-deskundigen het specialistisch oogonderzoek in een langzaam tempo. Als er een vermoeden is van een oogheelkundig probleem, wordt de oogarts van het ziekenhuis ter plekke ingeroepen om de diagnose te stellen.

Veel tijd en aandacht

Staar of glaucoom blijven vaak onopgemerkt. Patiënten krijgen door het gecombineerde spreekuur nu wel een diagnose, behandeling en passende begeleiding. Ellie Verstappen, ambulant begeleider bij Bartiméus: “Ik geef veel tijd en aandacht tijdens het onderzoek. Ik leg rustig uit wat er gaat gebeuren en ik kan de cliënt afleiden waar nodig. We doen alles in een langzaam tempo en zo kunnen de oogonderzoeken wél goed uitgevoerd worden.”

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.