Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Textbook Outcome gaat volgende fase in

Met Textbook Outcome kunnen de declaratiegegevens voor de zorgverzekeraars zodanig worden gestructureerd dat ze inzicht geven in zorgkwaliteit. Ziekenhuizen krijgen zonder extra administratieve inspanningen inzicht in hun prestaties.

Rolf Bremmer van LOGEX is geselecteerd om tijdens het International Forum on Quality and Safety in Healthcare een ‘podium stage presentation’ te geven over de Textbook Outcome methodologie.

Bremmer: “Dat is een hele eer. De presentatie komt voor ons precies op het goede moment. De technologie is ontwikkeld. We zijn net uit de pilotfase met tien ziekenhuizen. Textbook Outcome is geschikt gemaakt voor 25 ziektebeelden. In BMJ open is een maart een artikel verschenen met een wetenschappelijke onderbouwing. Het wordt tijd om nu de stap te maken van pilot naar de echte situatie.”

Noodklok

Het grote voordeel van Textbook Outcome is dat het geen extra lastendruk geeft. Bremmer: “De registratiedruk is al hoog. Veel artsen luiden er de noodklok over. Er is behoefte aan meer inzicht in zorgprestaties, maar zeker niet aan meer administratie. We bieden de mogelijkheid om anoniem te benchmarken en zo snel inzicht te krijgen in de eigen prestaties.”

Voor specialisten is dat een heel praktische en laagdrempelige manier om voor specifieke ziektebeelden te starten met value based healthcare en krijgen vanuit de pilot ook heel enthousiaste reacties.

Variatie terugdringen

Textbook Outcome is in eerste instantie bedoeld voor specialisten die hun zorgprestaties willen verbeteren en de variatie willen terugdringen: kortere ligduur, minder heropnames en heringrepen. Via landelijke benchmark wordt variatie en verbeterpotentieel inzichtelijk.

Beter beslissen

Op langere termijn zal ook de patiënt er direct van kunnen profiteren. Bremmer: “We kunnen zorgresultaten beter inzichtelijk maken voor de patiënt, waardoor die beter samen met de specialist kan beslissen over een bepaalde behandeling. Ik verwacht dat dit over twee of drie jaar mogelijk zal zijn.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.