Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toolbox helpt bij kiezen stuurinformatie

Ziekenhuizen verzamelen volop kwaliteitsinformatie. Veel daarvan blijft op de plank liggen en wordt niet gebruikt voor interne verbetering. De toolbox van Sturen op Kwaliteit helpt met het selecteren en presenteren van kernindicatoren.

Hoe haalt u uit duizend kwaliteitsindicatoren de informatie die u nodig heeft? Wat vinden professionals, patiënten en management het meest relevant? Hoe voert u goede gesprek over kwaliteit?

Selecteren

Om antwoord op deze vragen te geven, is het programma Sturen op Kwaliteit van de NFU gestart. Het doel is het selecteren van de juiste informatie. Op Sturen op Kwaliteit staat een toolbox die helpt bij het formuleren van een kernset van tien kwaliteitsparameters.

Zorgprofessionals selecteren met deze toolbox samen met patiënten en bestuurders deze kernset uit alle beschikbare informatie: van patiëntervaringen tot veiligheid.

Dashboard

Om met deze kernset te kunnen sturen op kwaliteit, is een overzichtelijk dashboard nodig. Daarvoor  bevat de toolbox een stappenplan.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.