Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toolkit bevordert gender- en LHBTI-sensitieve zorg

Om zorgprofessionals bewust te maken van de rol die sekse, gender en seksuele oriëntatie spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan, is een nieuwe Toolkit gelanceerd.

De toolkit Komt een mens bij de dokter geeft praktisch informatie. En verwijst daarnaast naar relevante interventies, materialen en kennisbronnen om kennis en vaardigheden op specifieke punten bij te spijkeren of om patiënten en cliënten mee bij te staan. Een verklarende begrippenlijst geeft desgewenst uitleg over gebruikte termen.

Test

In de Toolkit is ook een test opgenomen. Die laat professionals zien in welke mate zij oog hebben voor diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. Door stellingen te beantwoorden komen professionals erachter waar er nog ruimte is voor verbetering. Een concreet stappenplan geeft vervolgens handvatten om gender- en LHBTI-sensitieve zorg op maat te kunnen leveren.

Bewust maken

De Toolkit is een initiatief van Rutgers, WOMEN Inc. en COC Nederland, die samen de Alliantie Gezondheidszorg op Maat vormen. De Alliantie maakt het publiek, de eerstelijns zorgsector en de overheid bewust van de rol die sekse, gender, seksuele oriëntatie en levensloop spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.