Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Treant start met combi uitslagen, behandelplan en ondersteuning op één dag

Ziekenhuis Treant is gestart met een nieuwe werkwijze voor patiënten met maag- of darmaandoeningen. Via de GIO-poli, dat staat voor gastro-intestinale oncologie, krijgt de patiënt in één dag uitslag van onderzoeken, een diagnose, een behandelplan en ondersteuning.

Op deze poli voor tumoren in het spijsverteringskanaal wordt multidisciplinair samengewerkt door een MDL-arts, een chirurg, een oncoloog, een stomaverpleegkundige en een verpleegkundig consulent oncologie/casemanager.

Behandelvoorstel

Bij bezoek aan de poli zijn de uitslagen van onderzoeken al binnen het MDO beoordeeld en besproken door het behandelteam. Op basis daarvan, gecombineerd met zijn of haar persoonlijke situatie, krijgt de patiënt een voorstel voor een behandeling en uitleg hierover door de betreffende medisch specialist. Als er eerst meer onderzoek nodig is om tot een behandelplan te komen, dan wordt dit ook besproken.

Direct afstemmen

Het voordeel is dat de wachttijd voor een patiënt wordt verkort. Bovendien hoeft die minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Het voordeel voor zorgverleners is dat ze onderling sneller contact kunnen hebben en direct met elkaar kunnen afstemmen.

Pilot

De nieuwe werkwijze bevindt zich nu nog in een pilotfase. De GIO-poli wordt op één middag per week gedraaid op locatie Scheper van Treant in Emmen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.