Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VBHC Prize 2018 naar Nederlands Hart Netwerk

Het Nederlands Hart Netwerk is de winnaar van de vijfde VBHC Prize. Dit werd donderdagmiddag bekendgemaakt.

Het Nederlands Hart Netwerk (NHN) is een samenwerkingsverband tussen zorgprofessionals uit de eerste, tweede en derde lijn om de kwaliteit van zorg voor patiënten met een hartaandoening te optimaliseren.

Het netwerk wil hierbij ‘de aantoonbaar hoogste patiëntwaarde bieden voor patiënten met een hartaandoening, door gezamenlijk de volledige zorgketen op een optimale en uniforme wijze te organiseren’.

Erkenning

Luc Theunissen, voorzitter van de raad van bestuur van NHN en  cardioloog in het Maxima Medisch Centrum, is erg blij met de prijs: “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen. We zijn pas 2,5 jaar bezig, andere projecten lopen al veel langer. Het is een hele mooie erkenning voor wat we doen in Zuid-Oost Brabant. We pakken de hele zorgketen en vormen met iedereen rond de patiënt een netwerk.”

Meer prijzen

Tijdens de bijeenkomst van het Value Based Healthcare Center Europe werden nog meer prijzen uitgereikt. Het Amerikaanse Oak Street Health ontving de Inspirational Award voor de opvallende prestaties op het gebied van vbhc, met name in de eerstelijn.

De Primary Care award ging naar COPD InBeeld, een samenwerkingsverband van Sensire, het Slingeland Ziekenhuis, Menzis, Focus Cura en servicecentrum Naast. De Patient Outcome award was voor het Italiaanse Humanitas, voor de aanpak van bariatrische zorg en de Cost-effectiveness award ging naar het oncologiecentrum van Maxima Medisch Centrum.

Verder was er een Collaboration award voor de inzet van technologie voor de invoering en benchmarking van value based healthcare bij reumatologie door Transparency in Healthcare.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.