Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzekeraars belonen kwaliteit borstkankerzorg Santeon ziekenhuizen

Zorgverzekeraars a.s.r. en VRZ Zorgverzekeraars (ENO, ONVZ en Zorg en Zekerheid) hebben een nieuw meerjarencontract met de Santeon ziekenhuizen afgesloten voor borstkankerzorg. Hierin is de kwaliteit van zorg leidend. Eerder gebeurde dat ook al met CZ en Menzis. Het nieuwe bekostigingsmodel in de vorm van bundelprijzen is hierop afgestemd.

“Wij juichen het als zorgverzekeraar toe dat ziekenhuizen elkaar opzoeken om van elkaar te leren”, zegt Michiel Nijland van Zorg en Zekerheid. “De zeven Santeon ziekenhuizen overleggen met elkaar en delen hun ervaringen. Hierdoor werken ze efficiënt en uniform. Wat het ene ziekenhuis ontdekt, neemt het andere ziekenhuis over. Hierdoor zien we bijvoorbeeld dat het aantal heropnames als gevolg van nabloedingen of wondinfecties bij alle ziekenhuizen daalt.”

Bekostigingsmodel

Deze afspraken zijn vastgelegd in de door Santeon met de betrokken zorgverzekeraars gesloten meerjarencontracten voor borstkankerzorg. “Uniek voor deze waardegedreven contractafspraken is dat de Santeon ziekenhuizen met de zorgverzekeraars op basis van zorgpaden van borstkankerzorg zogenoemde bundelprijzen hebben afgesproken. Afhankelijk van de kwaliteitsprestatie kan sprake zijn van een korting of een bonus”, aldus Joost Zuidema, Salesmanager namens Santeon.

Inzicht in kwaliteitsverbeteringen

Binnen de afgesloten contracten is onder meer afgesproken dat de zorgverzekeraars inzicht krijgen in de kwaliteitsverbeteringen en deze ook blijven monitoren. De zeven Santeon ziekenhuizen in Nederland behandelen jaarlijks bijna 2000 patiënten met borstkanker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.