Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzekeraars trekken samen op bij complexe wondzorg

CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Menzis gaan dezelfde vragenlijsten gebruiken om de resultaten van complexe wondzorg te meten. Dit vergemakkelijkt de administratie aanzienlijk.

Een goede triage van complexe wonden, de behandeling en het monitoren van het verloop van de genezing draagt bij aan kwaliteit van leven van patiënten. Door de aandacht voor wondzorg is de tijd tussen het ontstaan van een wond en het opstarten van een effectieve behandeling de afgelopen jaren met zeventig dagen afgenomen.

Sinds enkele jaren leggen zorgverleners daarom nauwkeurig vast welke middelen worden gebruikt. Ze registeren welke behandelingen zijn ingezet en wat het effect hiervan is.

Eigen vragenlijsten

Voor de registratie van complexe wondzorg worden nu nog door iedere zorgverzekeraar eigen vragenlijsten gebruikt. Daardoor moeten zorgverleners bij iedere patiënt kijken welke vragenlijst van toepassing is. Daarnaast zijn de vragen niet bij iedere verzekeraar hetzelfde.

Met de gezamenlijke afspraken tussen CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Menzis op het gebied van wondregistratie komt daar verandering in. Samen gaan zij een formulier met uniforme vragen aanbieden.

Lees verder op Zorgvisie.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.