Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ViaSana koppelt PREMs en PROMs

ViaSana gaat klanttevredenheid meten met OnlinePROMS. De PROMs meet ViaSana al sinds 2012 via datzelfde systeem.

Het koppelen van de PREMs aan de PROMs uitvraag biedt volgens medisch directeur Ronald van Heerwaarden van Kliniek ViaSana voordelen: “We kunnen de PREM-vragenlijst nu eenvoudig continu meten, omdat deze meedraait met de PROMs. Daardoor kunnen we op ieder moment zien hoe patiënten onze zorg beoordelen in plaats van één keer per jaar. Zo kunnen we indien nodig direct verbeteracties inzetten. Omdat de twee vragenlijsten nu via één bureau lopen is de privacy van patiëntgegevens beter gewaarborgd, komen de layout en herkenbaarheid van de vragenlijsten overeen, en scheelt het ons natuurlijk ook de kosten van een extra meetbureau.”

Helft

Bruno Bruins, minister van Medische Zaken, wil dat minstens de helft van de uitkomstinformatie van medisch specialisten in 2022 beschikbaar is. Hiermee borduurt hij voort op de afgelopen jaren waarin zowel de PROMs als de PREMs steeds meer toegevoegd zijn aan landelijke kwaliteitsregistraties en indicatoren.

Zestig ziekenhuizen

Directeur Thomas Timmers van Interactive Studio’s: “Wij maken de PREMs vragenlijsten beschikbaar voor alle zestig ziekenhuizen die op dit moment gebruik maken van Online PROMS. Binnenkort starten meer ziekenhuizen met het meten van de PREMs. Zowel de PREMs als de PROMs leveren wij met toestemming van de zorginstelling aan voor de landelijke kwaliteitsregistraties of indicatoren. Zo maken we de uitkomstinformatie inzichtelijk en dragen wij ons steentje bij aan de wens van onder andere de minister.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.