Validering / kennisdeling

‘Geef de patiënt meer controle over het proces’

Huub Zijlstra, manager bij Post NL, vindt dat de zorg kan leren van andere sectoren. "Niet elke  patiënt vraagt dezelfde zorg, maar hij wordt vaak wel in hetzelfde proces gedrukt. Daar liggen kansen."

Zijlstra zegt dit in een interview tijdens het Executive Seminar Waardevolle zorg voor de patiënt van 23 januari. Hij moet als voorbeeld de ontvangstmomenten waar de cliënten van Post NL steeds meer invloed op hebben. “Dat kan in de zorg ook. Geef de consument meer controle geven over proces. Zie elke patiënt als uniek persoon en richt van daar uit het  proces in.”

Marktonderzoek
“Wij doen veel marktonderzoek en kijken hoe we in het standaardproces elementen kunnen inbouwen waar de consument invloed op heeft. Dat moet ook in de zorg kunnen. Kijken dus waar elke patiënt behoefte aan heeft op basis van bijvoorbeeld profiel en ziektebeeld.

Voorbeelden
De consument verwacht volgens Zijlstra ook dat hij zelf meer de controle krijgt. “Er zijn legio voorbeelden in de zorg waar de patiënt vanuit datagedreven oplossingen meer invloed wil op het proces. Als hij boeken thuis kan ontvangen voor een paar euro, waa rom ontvangt hij dan zijn medicijnen nog niet thuis en moet hij voor herhaalmedicatie nog naar de apotheek? “