Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video’s bereiden borstkankerpatiënten voor op behandeltraject

Om patiënten beter te informeren over borstkanker, hebben Borstkankervereniging Nederland, de NABON en specialisten uit diverse ziekenhuizen onder leiding van Patiëntenbegrijpen twintig voorlichtingsvideo's over de ziekte ontwikkeld. 
Een still uit de video 'Nazorg'

Er zijn verschillende video’s gemaakt per thema: wat kun je zelf doen?, onderzoek en diagnose, operatie, bestraling, systeemtherapie en nazorg. Gesproken tekst wordt verduidelijkt door gebruik van illustraties.

In de video’s komt naar voren wat patiënten kunnen verwachten voor, tijdens en (jaren) na de behandeling.

Voorbereiding

Drie adviezen die in de video worden gegeven voor een goede voorbereiding: neem altijd iemand mee naar het gesprek met de arts, bedenk vooraf welke vragen u heeft en maak aantekening tijdens het gesprek, laat dit doen of vraag of u het gesprek mag opnemen.

Nadenken over keuzes

Patiënten worden in de video’s aangemoedigd om na te denken over de keuzes die ze kunnen maken in het traject en aan te geven wat voor hen belangrijk is. De video’s helpen hierbij. “Het is belangrijk dat de behandeling aansluit bij wat belangrijk is in uw leven voor uw gezondheid in het heden en in de toekomst”, wordt aangeraden in een van de video’s.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.