Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier nieuwe landelijke uitkomstensets beschikbaar

Voor de aandoeningen stressincontinentie, melanoom, mammacarcinoom en hartritmestoornissen zijn binnen het programma Uitkomtgerichte Zorg landelijke uitkomstensets vastgesteld.

Met deze vier nieuwe uitkomstensets zijn er nu in totaal veertien landelijke uitkomstensets opgeleverd binnen het programma Uitkomstgerichte Zorg.

Samen beslissen

De uitkomstensets bestaan uit medische en door de patiënt vastgelegde uitkomsten, zoals complicaties, kwaliteit van leven, pijn of vermoeidheid. Daarmee krijgen patiënten en zorgverleners beter inzicht in de resultaten van verschillende behandelmogelijkheden. Ook de mogelijkheid van niet behandelen is daarbij meegenomen.

Daarnaast ondersteunen de uitkomsten de patiënt en zorgverlener bij samen beslissen. Op die manier krijgt de patiënt de zorgt die het beste past. De uitkomsten geven inzicht op groeps- en individueel patiëntniveau.

Registratielast

Bij deze uitkomstensets is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van data die al binnen het zorgproces is vastgelegd. Dit voorkomt extra registratielast bij zorgverleners. Daarnaast zijn de uitkomstensets gebaseerd op de Zorginformatiebouwstenen (Zibs), waarmee ze aansluiten op de principes van eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik.

Eerder verschenen

Eerder verschenen al de datasets knieartrose, Inflammatory Bowel Disease (IBD), chronische nierschade, cataract, heupfractuur, heupartrose, aneurysma aortae abdominalis (AAA), schisis, longcarcinoom en diabetes.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.