Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Yvonne van Rooy wil minder registratie

Veel kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen moeten aanleveren, gaan niet echt over kwaliteit van zorg. Volgens Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), moeten en kunnen deze in aantal dan ook fors omlaag.

Van Rooy: “Er zijn hele goede registraties die nuttig zijn voor de kwaliteit van zorg, maar overdaad schaadt. Vooral omdat alles via verschillende gegevensbewerkers aan tal van organisaties moet worden aangeleverd.”

Te veel

De minister moet volgens Van Rooy onderzoeken hoeveel organisaties zich nu bezig houden met zorgregistraties, die allemaal ook nog eens met een eigen systeem werken. “Er zijn er naar mijn indruk gewoon te veel, er moet echt iets veranderen.”

Governance

Ziekenhuizen willen veel meer werken met uitkomstindicatoren. Op die manier kunnen ze de kwaliteit van zorg verbeteren. Maar, stelt Van Rooy: “Voordat we allemaal nieuwe uitkomstindicatoren gaan opstellen, moet eerst de governance van de kwaliteitsregistraties op orde zijn. Hier ligt een taak voor de minister.”

Bron: Skipr

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.