Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zes projecten voor uitkomstgerichte zorg van start

Voor de best passende zorg hebben patiënt en zorgverlener inzicht nodig in de uitkomsten van behandelingen. Met geld van het programma Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg van ZonMw starten per 1 maart zes onderzoekprojecten naar de mate waarin medisch specialisten en organisaties werken met deze informatie en welke obstakels zich aandienen bij uitkomstgericht werken.
Illustratie: fotomek/Fotolia

Inzicht in behandeluitkomsten helpen zorgverlener en patiënt om samen te beslissen over de behandeling. Daarnaast zijn deze uitkomsten leerzaam voor de zorgpraktijk. Daarom onderzoeken die projecten: wat gebeurt er al op het gebied van uitkomstinformatie in de medisch-specialistische zorg, wat zijn daarin succes- en faalfactoren en welke aanbevelingen volgen hieruit?

Verhalen

In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis doet Kelly de Ligt onderzoek naar datagedreven narratieve ervaringen ter ondersteuning van de terugkoppeling naar patiënten.

Consultkaarten

Olga Damman onderzoekt een project rondom samen beslissen bij multipele sclerose in het Amsterdam UMC. Gudule Boland doet onderzoek naar de inzet van consultkaarten bij samen beslissen met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Uitkomstinformatie

Jet Westerink van het St. Antonius ziekenhuis doet onderzoek naar patiëntparticipatie bij de selectie van uitkomstindicatoren. Ruud Selles van het Erasmus MC evalueert de meerwaarde van uitkomstinformatie voor patiënten na een beroerte en patiënten met hand- en polsaandoeningen.

HOME-model

Dennis van Veghel (Nederlandse Hart Registratie) wil het HOME-model uit de hartzorg zorgbreed inzetbaar maken en daarvoor ontwikkelt hij handvatten voor specialisten om effectief gebruik te maken van uitkomstinformatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.