Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen in Groningen en Drenthe gaan samenwerken bij hartzorg

Ziekenhuizen in Drenthe en Groningen gaan intensief samenwerken op het gebied van hartzorg. Om dit mogelijk te maken, tekenen de bestuurders van het Martini Ziekenhuis, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het UMCG maandag voor de oprichting van het samenwerkingsverband HartNet Noord-Nederland.

HartNet Noord-Nederland heeft als uitgangspunt dat patiënten die hartzorg nodig hebben, worden behandeld bij de huisarts wanneer dat kan. Patiënten worden doorverwezen naar het voor de patiënt dichtstbijzijnde ziekenhuis als dat moet. Ze gaan alleen naar het UMCG als er een hartoperatie of andere zeer complexe hartzorg nodig is. Daar waar het kan, zullen patiënten na behandeling weer worden terugverwezen naar de cardioloog in de regionale ziekenhuizen of de huisarts.

Regionale zorgpaden

Binnen HartNet spreken cardiologen van de deelnemende ziekenhuizen samen met de huisartsen af welke zorg waar plaatsvindt. Hiervoor ontwikkelen ze samen met patiënten regionale zorgpaden voor alle grote groepen hart- en vaatziekten. De samenwerking heeft als doel om op iedere plek dezelfde optimale zorg te kunnen bieden aan de patiënt, zodat deze in heel Groningen en Drenthe is gegarandeerd.

Mogelijke toetreding

De Groninger Huisartsencoöperatie en Huisartsen Zorg Drenthe, Zorgbelang Groningen, Zorgbelang Drenthe en Harteraad en Menzis en Zilveren Kruis hebben hun steun aan HartNet Noord-Nederland schriftelijk verklaard. De partners van HartNet zijn met andere ziekenhuizen in Noord-Nederland in gesprek over mogelijke toetreding. Patiënten en verwijzers worden de komende periode nader geïnformeerd over HartNet.

Lees ook: Portret Nederlands Hart Netwerk: hoe samenwerking het wint van territoriumdrang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.