Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis sluit tienjarige overeenkomst met Diabeter

Zilveren Kruis en Diabeter sluiten een tienjarige samenwerking gericht op zowel de korte als de lange termijn uitkomsten van de diabeteszorg.

Aan de hand van een integraal tarief krijgt Diabeter de vrijheid om zelf te bepalen welke zorg het beste aansluit bij de patiënt. Als Diabeter hiermee positieve resultaten behaalt, staat daar een beloning tegenover. Diabeter investeert die in het verder verbeteren van de zorg.

Waarde

In plaats van afspraken over de te leveren zorg wordt zo de nadruk gelegd op het creëren van zoveel mogelijk waarde voor de patiënt. Beide partijen streven op deze manier naar de beste zorg om complicaties nu maar ook op langere termijn, zoals hart- en vaatziekten, blindheid, zenuwpijn en nierfalen, te voorkomen.

Primeur

De overeenkomst is volgens beide partijen ‘een wereldwijde primeur op het gebied van value based healthcare’. Bij een chronische ziekte als type 1 diabetes ligt de uitdaging in het verbeteren van de medische uitkomsten en de kwaliteit van leven voor de patiënt gedurende de gehele levensloop.

Lange termijn

Het huidige jaarlijkse contracteren werkt echter een korte termijn focus in de hand. Sturen op waarde van zorg voor de lange termijn wordt dan lastig. Met de waardegedreven overeenkomst doorbreken Zilveren Kruis en Diabeter deze barrières en focussen ze zich gezamenlijk op de lange termijn.

Door te sturen op waarde voor de patiënt, in plaats van volume voor de zorgaanbieder, kunnen we de zorg in Nederland substantieel verbeteren’, vertelt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis. ‘Daarbij horen zorgaanbieders die zich verantwoordelijk voelen voor de uitkomsten van zorg, zoals Diabeter.”

Diabeter is de winnaar van de VBHC-prijs 2017. Lees hier de reportage van Petri Benschop.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.