Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zomerspecial: vbhc in de praktijk

Ondanks alle knelpunten en ICT-perikelen wordt er in Nederland volop gewerkt aan value based healthcare. We zetten een aantal voorbeelden op een rij.

Nierschadepoli brengt waardegedreven zorg in de praktijk

Het begon met dromen. Op de nierpoli van Amsterdam UMC, locatie VUmc, wilden medewerkers continu waarde toevoegen voor hun patiënten. Sinds 2017 wordt dat in de proeftuin chronische nierschade, onder leiding van internist-nefroloog Fenna van Breda, stap voor stap in de praktijk gebracht.
Lees verder >>>

‘We willen bij het Oogziekenhuis realistische verwachtingen creëren’

Het Oogziekenhuis Rotterdam analyseerde haar klinische data met betrekking tot staar-operaties en legde die naast de patiëntgerapporteerde data die het sinds twee jaar verzamelt. Het resultaat bleek veelbelovend.
Lees verder >>>

Gestructureerd zorgpad verbetert zorg Parkinsonpatiënt

Zo’n 50.000 Nederlanders hebben de ziekte van Parkinson. Daarvan is tussen de 10 en 15 procent gebaat bij geavanceerde therapie. In de praktijk krijgen amper 2.000 mensen die. De NIGRA Regionale Zorgaanpak Geavanceerde Parkinson dit veranderen. Neuroloog Anne van der Plas van het Alrijne Ziekenhuis vertelt hoe.
Lees verder >>>

Handkliniek brengt VBHC-kennis in de praktijk

Expert Clinic biedt nu tien jaar hand- en polszorg in Nederland. Dat was voor de kliniek aanleiding om KPMG te vragen het bedrijf kritisch door te lichten en onderzoek te doen naar de mate waarin value based healthcare vorm heeft gekregen en waar het nog te verbeteren valt.
Lees verder >>>

HiCare: samen werken aan betere zorg voor HS-patiënten

De huidziekte Hidradenitis Suppurativa (HS) heeft enorme impact op het leven van patiënten, maar was lange tijd relatief onbekend. Symptomen werden niet op tijd herkend en behandelmethoden varieerden sterk per ziekenhuis. Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Groningen en AbbVie sloegen de handen ineen voor een inhaalslag.
Lees verder >>>

Smart IBD: sturen op uitkomsten zonder extra administratie

Het continu meten van uitkomsten levert veel inzicht op in de levensstijl, maar ook in de behoeften en wensen van een patiënt. Dat dat kan zonder extra administratie, bewijst Marieke Pierik, MDL-specialist bij het Maastricht UMC+. Patiënten vullen met Smart IBD zelf hun PROM-vragenlijsten in. De data is automatisch beschikbaar voor het spreekkamergesprek of voor VBHC-analyses.
Lees verder >>>

Bergman Clinics maakt waarde met volume

Bij Bergman Bewegingszorg in Naarden worden per jaar veel meer schouder- en knieoperaties uitgevoerd dan in reguliere ziekenhuizen. De zorg is er bovengemiddeld goed en de kosten blijven onder gemiddeld. VBHC in de praktijk.
Lees verder >>>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.