Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieders werken samen voor ongeplande acute zorg

Binnen Rotterdam werken de grote zorgorganisaties Aafje, Laurens en Lelie zorggroep sinds kort samen om ongeplande acute verpleegkundige zorg aan te bieden aan de klanten die bij hen in zorg zijn.

Er komt één regionaal team dat op afroep snel de noodzakelijke zorg verleent. Dit doet het team onder de naam Spoedzorg Rotterdam.

Thuiswonende klanten

Dit regionale team is ’s avonds, ’s nachts en in het weekend inzetbaar voor acute, ongeplande zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag. De zorg is bereikbaar voor thuiswonende klanten die in zorg zijn of een abonnement hebben op persoonsalarmering. Ook voor acute zorg aan bewoners van verpleeghuizen in Rotterdam en omgeving staat het team van Spoedzorg Rotterdam paraat.

Dertig minuten

De bestuurders van de drie organisaties zijn enthousiast. Namens hen zegt Marieke Verhart van Spoedzorg Rotterdam: “Door deze samenwerking kan de zorg efficiënter worden georganiseerd. Met elkaar hebben we een goede spreiding over het werkgebied. Wij streven ernaar om binnen dertig minuten bij de mensen thuis te zijn.”

Doorgroeien

Voor de klanten zelf verandert er volgens haar niets. “Als iemand ons nodig heeft of alarm slaat, komt er snel verpleegkundige hulp ter plaatse”, aldus Verhart. “Daarnaast biedt deze nieuwe dienst voor medewerkers mogelijkheden om door te groeien in deze gespecialiseerde verpleegkundige rol”.

Uitbreiding

Om zoveel mogelijk andere mensen in geval van nood snel te kunnen helpen staan de drie initiatiefnemers open voor uitbreiding met meer deelnemende zorgaanbieders uit de regio. Verhart: “Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk Rotterdammers en klanten uit de omliggende gemeenten hulp bieden. Daarom zijn andere zorgaanbieders welkom om aan te sluiten.”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.