Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstituut neemt dertig kwaliteitsstandaarden ggz op in Register

Het Zorginstituut Nederland neemt dertig kwaliteitsstandaarden voor de ggz op in het Register. Akwa GGZ bood deze kwaliteitsstandaarden in juni aan namens patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Nu de dertig standaarden in het Register zijn opgenomen, is volgens Akwa in één keer helder wat we in Nederland verstaan onder goede ggz.

Perspectief patiënt

Patiënten, naasten en zorgprofessionals hebben samen vastgesteld wat goede zorg is en dit verwoord in de verschillende kwaliteitsstandaarden.

Dominique Vijverberg, directeur van Akwa GGZ: “In deze kwaliteitsstandaarden komen patiëntervaringen en wetenschappelijke kennis bij elkaar. De standaarden zijn samengesteld vanuit het perspectief van de patiënt. De dertig standaarden staan nu inclusief de implementatieplannen in het Register vermeld.”

GGZ Standaarden

Zorgprofessionals kunnen de ggz-kwaliteitsstandaarden raadplegen via de website GGZ Standaarden. Voor patiënten en hun naasten staan deze standaarden ‘vertaald’ op de website van thuisarts.nl.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.