Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgkaartNederland bevat nu ook wachttijden van ziekenhuizen en klinieken

Op ZorgkaartNederland staan vanaf donderdag 12 augustus de wachttijden van alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. “Met een duidelijk overzicht kunnen patiënten makkelijker hun weg vinden naar voor hun de best passende ziekenhuiszorg”, meldt Patiëntenfederatie Nederland.

Door een nieuwe landelijke regeling over wachttijden die op 1 augustus in werking trad, zetten de Patiëntenfederatie en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de wachttijden op één plek bij elkaar. Deze centralisatie biedt patiënten de mogelijkheid om snel alle wachttijden van de ziekenhuizen en klinieken met elkaar te vergelijken. 

Verbetering

Toezichthouder NZa is verantwoordelijk voor de publicatie van wachttijden. De NZa voerde behalve de publicatie op ZorgkaartNederland nog enkele verbeteringen door in de nieuwe regeling. Zo staat er elke twee weken nieuwe informatie op ZorgkaartNederland, zijn behandelingen beter inzichtelijk gemaakt en is de lijst van verrichtingen gewijzigd.

Directeur-bestuurder van de Patiëntenfederatie Dianda Veldman is blij met de verbetering: “Niet alleen omdat de wachttijden voor patiënten goed vindbaar zijn, maar ook zijn ze makkelijker te vergelijken.”

Uitgestelde zorg

Door de coronapandemie is veel zorg uitgesteld. Dit najaar starten de ziekenhuizen en klinieken met het ‘inhalen’ van deze zorg en informeren zij hun patiënten. Door de wachttijdeninformatie van de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland, kunnen patiënten zien waar ze het snelst terecht kunnen.  

Lees ook: Welke inhaalzorg heeft de meeste toegevoegde waarde?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.