Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

A.R.T.Z.-ziekenhuizen starten regionaal oncologie-overleg

De ziekenhuizen van A.R.T.Z. Oncologisch centrum zijn met structurele regionale multidisciplinaire overleggen (MDO’s) gestart voor diverse soorten kanker.

A.R.T.Z. staat voor Alliantie Regionale TopZorg. Het is een samenwerkingsverband tussen Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Onder de naam ‘A.R.T.Z. Oncologisch centrum’ werken de drie ziekenhuizen intensief samen op het gebied van oncologie.

 

Er zijn binnen het oncologisch centrum regionale MDO’s voor patiënten met borstkanker, kanker in het spijsverteringskanaal, longkanker en urologische kanker.

Andere kankersoorten

In de toekomst breiden de ziekenhuizen de overleggen naar andere kankersoorten uit. De MDO’s duren gemiddeld een uur en per keer worden tien tot vijftien  patiënten besproken. Naast de verschillende medisch specialisten sluiten ook verpleegkundig specialisten, radiotherapeuten, radiologen, pathologen en nucleair geneeskundigen aan.

Delen van expertise

Geert Smits, uroloog bij Rijnstate: “Binnen de A.R.T.Z.-ziekenhuizen zorgden we al voor gelijke zorgpaden en afstemming van afspraken. Met deze structurele regionale MDO’s maken we nog meer gebruik van elkaars expertise, wat leidt tot betere diagnostiek, behandeling en nazorg voor patiënten van binnen en buiten de regio. Dat is beter voor de patiënt, zorgt dat we efficiënter kunnen werken en past perfect in de trend van hogere volumes en kwaliteitseisen in de zorg.”

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.