Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bergman Clinics en ZorgDomein digitaliseren afspraaktraject

Vanaf half juli kunnen patiënten die zijn verwezen naar Bergman Clinics in één omgeving alle informatie vinden om goed voorbereid te zijn op hun eerste afspraak. Ze kunnen hier bovendien zelf hun afspraak inplannen.

ZorgDomein heeft hiervoor het traject voor patiënten van verwijzing tot de eerste afspraak naar vervolgzorg verbeterd.

Bergman Clinics is de eerste zorginstelling die de Digitale Patiëntreis in gaat zetten voor haar patiënten. De hiermee gemoeide koppeling tussen ZorgDomein en HiX van ChipSoft, maakt dat de Digitale Patiëntreis ook voor alle ziekenhuizen en grotere zelfstandige klinieken beschikbaar is.

Diverse kanalen

Voorheen hadden patiënten via diverse kanalen op verschillende momenten contact met een zorginstelling over de afspraak. Bij Bergman Clinics gaat dat voortaan nog eenvoudiger, sneller en overzichtelijker. Patiënten krijgen bij een verwijzing een link waarmee ze inloggen in de ZorgDomein patiëntomgeving. Ze kunnen vervolgens zelf  online een afspraak inplannen, behandelinformatie raadplegen en het consult voorbereiden .

Nieuwe koppeling

Om zelf online de afspraak in te plannen zonder opnieuw in te loggen in een ander systeem, heeft ZorgDomein in samenwerking met ChipSoft een nieuwe koppeling ontwikkeld. Vincent van den Berg, Pilot Coördinator bij ChipSoft: “Dit is een belangrijk stuk van de puzzel waarmee we weer een stap zetten in de automatisering van de zorg. De software werkt op basis van open standaarden waarmee verschillende systemen kunnen worden geïntegreerd. Met deze ontwikkeling nemen we drempels weg en wordt het voor de patiënt enorm makkelijk om zelf afspraken te maken. Net zoals je dat zou doen buiten de zorg”

Persoonlijke aandacht

ZorgDomein en Bergman Clinics zetten met de integratie van systemen in op dezelfde persoonlijke aandacht, maar dan efficiënter. Christaan Boer, Commercieel Directeur van Bergman Clinics: “Met de ZorgDomein Digitale Patiëntreis geven we de patiënt meer regie over de eigen zorg. We maken de zorgervaring beter, prettiger en efficiënter. Wij geloven in verdere digitalisering voor het verbeteren van de zorg, zowel op het niveau van patiëntervaring als op dat van tijd- en kostenbeheersing.”

Bekijk hier de Digitale Patiëntreis

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.