Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bergman Clinics opent nieuwe focuskliniek orthopedie

De nieuwe focuskliniek voor orthopedie van Bergman Clinics in Rijswijk gaat vanaf nu op volle kracht draaien. De kliniek verwacht op termijn wekelijks 350 tot 400 mensen te gaan behandelen

Bergman Clinics zou in maart de nieuwe focuskliniek officieel openen. Dat is door de coronacrisis uitgesteld. Alleen acute behandelingen werden nog uitgevoerd. Zorgmedewerkers van Bergman Clinics hielpen mee in ziekenhuizen bij de acute zorg voor corona-patiënten. Ook werd medisch materiaal zoals mondkapjes geleverd en beademingsapparatuur uitgeleend aan de ziekenhuizen.

Uitgestelde operaties

Inmiddels is deze acute hulpvraag komen te vervallen en kan de nieuwe kliniek in Rijswijk op volle kracht gaan draaien. De vierhonderd tot vijfhonderd uitgestelde operaties moeten nog dit jaar gaan plaatsvinden.

Verschuiving

De nieuwe kliniek is een antwoord op de verschuiving van planbare zorg vanuit ziekenhuizen naar focusklinieken. Hyperspecialisatie maakt het mogelijk zeer efficiënt te werken, waardoor kosten beheersbaar blijven. Bergman Clinics opende in 2017 een orthopedische kliniek in Rijswijk en voorzag voor de regio Groot-Den Haag een sterk groeiende vraag naar orthopedie en sportgeneeskunde enerzijds en de verdere verschuiving van planbare zorg naar focusklinieken anderzijds. Daarom werd in 2019 tegenover de bestaande kliniek gestart met de bouw van de hypermoderne focuskliniek.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.