Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CWZ zet stap naar standaardisatie in verslaglegging

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) stapte deze maand over op een nieuw patiëntportaal (MijnCWZ), een nieuw epd (HiX 6.2) én nam een landelijke standaard voor het vastleggen van medische verrichtingen in gebruik. Hiermee zet het ziekenhuis naar eigen zeggen een volgende stap op het gebied van waardevolle zinnige zorg.

Het CWZ neemtde landelijke standaard voor het vastleggen van medische verrichtingen zoals onderzoeken, behandelingen en ingrepen in gebruik: de Verrichtingenthesaurus van DHD. Hiermee zet het ziekenhuis stap naar meer uniformiteit en standaardisatie in de verslaglegging.

Medische verrichtingen hoeven maar één keer in het epd te worden geregistreerd omdat gebruik wordt gemaakt van eenduidige medische termen, die afleiden naar verschillende codes. Hierdoor kunnen deze gegevens beter worden uitgewisseld met zorgpartners en met elkaar worden vergeleken voor wetenschappelijk onderzoek. Ook de benodigde codes voor declaratie aan de zorgverzekeraars worden automatisch afgeleid na vastlegging van de medische verrichting, meldt het ziekenhuis.

Interactie

Patiënten zien op de startpagina van het portaal meteen wat er nieuw of veranderd is in hun dossier. Ook is een beter en duidelijker overzicht te zien van hun afspraken in het ziekenhuis. In de nieuwe versie van MijnCWZ zijn ook meer mogelijkheden voor interactie. Patiënten kunnen er grafieken bij labuitslagen in bekijken en vragenlijsten die patiënten kunnen invullen zijn er te vinden.

Gebruiksgemak

Zorgmedewerkers gaan er met het nieuwe epd vooral op vooruit als het gaat om gebruiksgemak: ze kunnen in HiX 6.2 van ChipSoft sneller en eenvoudiger medische gegevens vastleggen, door gebruik van standaard sjablonen. Dit zorgt voor gemak, tijdswinst en meer tijd voor de patiënt. Daarnaast klapt automatisch een overzicht met te volgen beleid en protocollen open bij het openen van een patiëntdossier.

Zorgprofessionals, ict-medewerkers en patiënten zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van het nieuwe patiëntportaal en het epd van het ziekenhuis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.