Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de winnaars van de Samen Voorop Awards

GGz Centraal, PharmaSwap en Yulius zijn de grote winnaars van de Samen Voorop Awards 2022. De verkiezing stond eerder bekend als de Zinnige Zorg Awards en werd ook dit jaar geïnitieerd door zorgverzekeraar VGZ.
adragan / stock.adobe.com

De Samen Voorop Awards zijn bedoeld om initiatieven te stimuleren die bijdragen aan dat aan duurzaamheid, betere gezondheid of zinnige zorg. Dat zijn ook de drie categorieën waarbinnen er een prijs te winnen viel.

Yulius won met het project Versnelde behandellijn ggz de hoofdprijs in de categorie zinnige zorg. GGz Centraal won in de categorie gezondheid met het project Gezonde leefstijl in klinische GGZ. PharmaSwap won met zijn Deelmarktplaats voor medicijnen in de categorie duurzaamheid. Deze winnaars ontvingen ieder een cheque van 10 duizend euro als stimulans voor hun succesvolle initiatief.

In de categorie ‘zinnige zorg’ werden ook een tweede en een derde prijs uitgereikt. Het Radboudumc won met de EpiCheck urinetest bij blaaskanker de zilveren en GGz Centraal de bronzen award met de SAM app, een digitaal maatje bij autisme. Ze ontvangen respectievelijk 5.000 en 2.500 euro.

“Ook dit jaar zijn er veel slimme initiatieven genomineerd. Belangrijk, want de zorgvraag stijgt terwijl de zorgsector tegelijkertijd kampt met oplopende personeelstekorten. Deze slimme oplossingen dragen eraan bij om de zorg toegankelijk te houden. Schaalbaarheid is daarbij essentieel”, aldus juryvoorzitter Cas Ceulen, chief health officer van Coöperatie VGZ.

In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Sinds 2019 maken we met één redactie deze twee titels én Qruxx, ons platform over waardegedreven zorg. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Daarnaast ben ik nu adjunct-hoofdredacteur. Met veel trots draai ik als spil in de goed geoliede machine die onze redactie is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.