Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen onnodig ziekenhuisbezoek dankzij app

Patiënten van Rijnstate hoeven niet meer naar het ziekenhuis te komen voor nacontrole van een eenvoudige botbreuk dankzij de Virtual Fracture Care (VFC) app.

Patiënten krijgen hiermee zorg op maat en meer eigen regie op het herstel. Op deze manier kan onnodig onderzoek of bezoek aan het ziekenhuis worden voorkomen.

Zelf werken aan herstel

De gratis app is bedoeld voor patiënten die in Rijnstate zijn behandeld voor letsel op de SEH of gipskamer. In de app is onder andere informatie te vinden over het letsel, de behandeling, filmpjes en oefeningen.

Edo Hekma, traumachirurg bij Rijnstate, zegt er het volgende over: “Patiënten hoeven niet meer onnodig naar het ziekenhuis te komen. Ze kunnen met hulp van de app zelf werken aan hun herstel, waar en wanneer dit hen uitkomt.”

Druk op de zorg

Naast de voordelen voor de patiënt, is er ook een voordeel voor de zorg volgens Hekma: “Het helpt om de druk op de zorg te verminderen. Mochten er alsnog vragen zijn, kunnen de patiënten contact opnemen met onze Breuklijn.” Rijnstate schat ongeveer 1200 nacontroles per jaar te besparen met het gebruik van de app.

De Virtual Fracture Care-methode is ontwikkeld door het Amsterdamse OLVG. Uit onderzoek blijkt dat de patiënttevredenheid gelijk blijft of toeneemt. Ook krijgt de huisarts het door deze app niet drukker.

Door Merel Flikweert

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.