Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden voor VBHC Prize 2019 bekend

Het Value-Based Health Care Center Europe heeft de dertien projecten bekendgemaakt die zijn geselecteerd voor de VBHC Prize 2019. Het gaat om initiatieven die volgens de jury op een excellente manier patiëntwaarde weten te vergroten.

Vijf van de dertien projecten zijn opgezet door Nederlandse zorgpartijen. De prijs wordt uitgereikt op 18 april door VBHC-kopstukken Elizabeth Teisberg en Michael Porter (via een videoboodschap). De jury, waarvan Elizabeth Teisberg deel uitmaakt, is onder de indruk van de kwaliteit van het recordaantal ingediende initiatieven.

De initiatieven richten zich op 35 verschillende medische condities. Door onder meer (internationale) samenwerkingsverbanden, het meten en verbeteren van uitkomsten, gepersonaliseerde zorg en de inzet van e-health staat de patiënt volgens de jury dit jaar écht centraal. Een verdubbeling van initiatieven binnen de eerstelijns- en langdurige zorg is daarnaast een trend in de aanmeldingen.

Genomineerden VBHC Prize

En dit zijn de genomineerden voor de VBHC Prize 2019:

 1. Reinier Haga Prostaatkankercentrum van Reinier Haga
 2. Hartwacht van Cardiologie Centra Nederland, Luscii, Zilveren Kruis
 3. Primary Care+ van PlusPunt, Maastricht University, Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg, Robuust, MijnZorg, CZ, Burgerkracht Limburg, Zuyderland ziekenhuis
 4. Value Based HIV Care van OLVG
 5. Latin-America Clinical Care Center for Peritoneal Neoplasms van Centro De Cuidado Clinico de Neoplasias del Peritoneo (Colombia)
 6. Kidney Guide van NVN
 7. A Holistic, Scalable, Value-Based Care Pathway for Lung Cancer Patients van AZ delta en Awell
 8. GLA:D van University of Southern Denmark (Denemarken)
 9. Better Care over the Full Cycle for Stroke Patients van Amsterdam UMC en Cordaan
 10. Dental Health Services Victoria’s Value Based Oral Health Care Model van Dental Health Services Victoria (Australië)
 11. NightWatch van SEIN
 12. Ik-Herstel van Amsterdam UMC
 13. Emergency and Right Diagnosis for Hereditary Angioedema (HEmRIDI) van Alisa (Italië)

Meer informatie en een korte pitch over de verschillende initiatieven vindt u hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.