Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handvatten voor begrijpelijke patiëntcommunicatie

“Zorgverleners geven te veel informatie, zijn breedsprakig en gebruiken te veel jargon”, aldus Janneke Noordman, senior onderzoeker bij het Nivel-onderzoeksprogramma Communicatie in de Gezondheidszorg. Daarom ontwikkelde het Nivel met Pharos een gespreksvoeringstool voor begrijpelijke communicatie met elke patiënt.
Credit: Charday Penn / Getty Images / iStock

29 procent van de Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Palliatieve zorg legt een hoge druk op zorgprofessional wat betreft geschikte en effectieve communicatie en besluitvorming. “Veel zorgprofessionals herkennen patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden onvoldoende en passen hun communicatie niet aan”, aldus het Nivel.

Onderzoek

Hoe merk je dat een patiënt moeite heeft om informatie te begrijpen en hoe pas je je communicatie aan? En hoe kun je met deze patiënten toch het proces van samen beslissen doorlopen? Om de informatievoorziening en het besluitvormingsproces met deze patiënten te verbeteren, deed het Nivel vijf jaar onderzoek. Daarvoor analyseerde het gesprekken tussen zorgverleners en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden in de palliatieve fase van hun ziekte.

Gesprekstools

Binnen het project ‘Goed Begrepen’ van ZonMw ontwikkelde het Nivel Samen met Pharos daarnaast gesprekshulpmiddelen bij het voeren van gesprekken tussen zorgverlener en de genoemde doelgroep. Daarvoor onderzocht Nivel in vier ziekenhuizen de gesprekken tussen zorgverleners en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden in de palliatieve fase.

Van die gesprekken werden video-opnames gemaakt. Die werden vervolgens teruggekeken met zorgverleners en patiënten en er werden interviews gehouden. De zorgverleners die deelnamen aan het project, volgenden daarnaast een e-learning en een teamtraining, die eveneens zijn ontwikkeld en geëvalueerd aan de hand van video-opnames en interviews met de zorgverleners.

E-learning

In de e-learning ‘Goed Begrepen, oefenen met virtuele patiënten’ voert de zorgverlener gesprekken met virtuele patiënten, waarop hij of zij direct, online, feedback ontvangt. Onderwerpen zijn: hoe herken je dat een patiënt moeite heeft om informatie te begrijpen? Hoe pas je je communicatie aan? Hoe kun je met deze patiënten komen tot samen beslissen? De e-learning is gebaseerd op het Nivel-onderzoek en ontwikkeld door Pharos en Dialogue trainer. Naast oefeningen in gespreksvoering met virtuele patiënten bevat de e-learning onder andere ook een observatielijst voor zorgverleners, infokaarten over palliatieve zorg en een ’lijst met gemakkelijke woorden’.

Video

De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn vervolgens in een video geduid door de onderzoekers van het Nivel en Pharos. Zij vertellen wat hen opvalt in de opgenomen gesprekken van zorgverleners met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Ook gaan zij in op vragen als: Hoe geven zorgverleners aan ernstig zieke patiënten? Wat is het belang van empathische communicatie in deze levensfase? Hoe beslissen zorgverleners samen met patiënten over (niet) behandelen en kwaliteit van leven? Daarnaast geven de onderzoekers tips voor zorgverleners.

De onderzoeksresultaten zijn medio maart tijdens een symposium met de workshop Goed Begrepen gepresenteerd door het Nivel en Pharos.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.