Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intensievere samenwerking moet geboortezorg verbeteren

Verloskundigen van 040verloskunde in Eindhoven en gynaecologen van het Catharina Ziekenhuis gaan intensiever samenwerken. Het gezamenlijk spreekuur op de poli met de gynaecoloog in het ziekenhuis wordt uitgebreid met gezamenlijke spreekuren in het eigen verloskundig centrum in Eindhoven.

“Door Corona dreigden we zwangere vrouwen met een medisch risico die we eerder samen met 040verloskunde in ons ziekenhuis zagen, uit het oog te verliezen. Zij durfden uit angst voor corona niet meer naar het ziekenhuis te komen of het kon gewoonweg niet door de afschaling van spreekuren. Zij niet naar het ziekenhuis, dan ik naar de verloskundigenpraktijk om die vrouwen te blijven zien,” zo redeneerde gynaecoloog Michelle Westerhuis van het Catharina Ziekenhuis.

Gezamenlijk spreekuur

Die stap is zo goed bevallen dat de gynaecologen en verloskundigen nu standaard een keer per maand gezamenlijk spreekuur draaien op locatie. “De juiste zorg op de juiste plek, we richten alle zorg in rondom de zwangere,” aldus Anne-Marie Verhoeven van 040verloskunde.

Beginnende problemen

Door de gezamenlijke spreekuren in het ziekenhuis en bij de verloskundigenpraktijk zien de verloskundigen en gynaecologen elkaar nu elke week. En dat brengt nog een groot voordeel met zich mee. Verhoeven:  “Aan het einde van elk spreekuur ruimen we standaard tijd in om alle zwangere vrouwen samen met de gynaecoloog te bespreken. Heel laagdrempelig. We kunnen daardoor beginnende problemen nog sneller tackelen.

Toegevoegde waarde

De gynaecologen in het ziekenhuis bekijken komende tijd of deze service voor meer verloskundigenpraktijken van toegevoegde waarde is.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.